Led lys – også kaldet ”Light Emitting Diode”

Led lys

Før jeg begynder på at fortælle om mine personlige erfaringer med LED lys, vil jeg gerne forinden skrive ganske kort om hvad LED lys er, og hvad det indebærer. LED er en forkortelse af ”Light Emitting Diode”.

Perfekte LED lys

Light Emitting Diode, betyder at lyset genereres ved strøm igennem en elektronisk komponent. Fordelen ved LED er at lyset kun indeholder synlige dele af spekteret. Det betyder også at LED ikke udsender særlig meget varme. Dette er en fordel, særligt for dem som dyrker deres afgrøder indendørs.


Grunden til at jeg selv startede med at bruge LED lys, var fordi jeg havde varme problemer inde i mit telt, ved brug af helt almindelige HID pærer. Det problem er jeg ovre nu hvor jeg anvender LED som min lyskilde. LED lys har redet mig fra mine varme problemer.  En af de helt store fordele ved at dyrke med LED, er at jeg sparer en masse penge på elregningen, Som jeg så kan bruge på at forbedre mit grow i stedet for. Ud over det lave strømforbrug udmærker LED sig ved en meget lang levetid.

Hvor en almindelig gløde- eller halogenpære måske har en levetid på 1000 timer. Den her LED pærer har normalt en levetid på 30-50.000 timer. Skifter du således dine standardpærer ud med LED lys. Kan du altså gennemsnitligt se naboen skifte pære i sin lampe op til 50 gange. Mens du selv kan blive siddende i lænestolen og glæde dig over. At du ikke alene sparer tid, men også penge på elregningen. 

 

Vælg den rigtige farvetone.


Almindelige glødepærer afgiver en fast farvetone som har en farvetemperatur på 2700 Kelvin, som også kaldes varm hvid. Varm hvid er det lys vi altid har været vant til, det kan du også have med LED lys udover de andre farver.  LED produceres nemlig i mange forskellige farvetemperaturer. Varm hvid svarer nogenlunde til naturlig belysning omkring solnedgang – altså et lys med et rødligt skær.

Med LED lys har man mulighed for at få det meste ud af et fuldt lyst spektrum, med de røde, blå og hvide toner. I dag er der et hav af LED lamper og brands på markedet, så det kan godt være svært at sortere de dårlige LED lamper fra de gode, så er man i tvivl vil jeg absolut anbefale at man søger råd hos sin lokale grow shop, som jeg gjorde. 

Dog kan det jo være at du er mere interesseret i at vide mere om et renseri i holte – læs mere her!

Led lys – også kaldet ”Light Emitting Diode”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen